Видео, в което Киро Брейка споделя кариерното си израстване като сводник в Испания, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Брейка, който сред основните апологети на новоизлюпената партия "Величие"  разказва за "подвизите си" като сводник, за това как е продавал и пребивал жени, как ги е мачкал и какво е отношението му към тях. Видеото е било публикувано преди две години, 24 часа след пускането му е било изтрито, но някой от "феновете " му го е свалил и го е пуснал отново в мрежата. 

Накратко той сам разказва как влачил за косата жена, как ударил една и и насинил окото, нарича жените боклуци и с всякакви епитети без капка срам. Обяснява как продал няколко на други сутеньори и т.н. и т.н. Същият този човек има претенции да е лидер на мнение, чете морал в канала си и раздава правосъдие. 

Интересно дали последователите му споделят неговата философия за живота, отношението към жените и насилието към по-слабите от него? Би било жалко ако е така. Още по-жалко е, че хора, които очевидно толерират неговата ценностна система са вече в парламента и ще коват закони. 

Истината е, че болшинството от хората харесват този модел - тарикатът, мъжагата, хитрецът, способен да използва всичко и всички (включително по-слабите от себе си) за лична облага. Този модел бива налаган не само през “ютуб” величията като този сутеньор, който пуши цигари в микрофона и говори нарочно най-просташки (наистина е нарочно). Този модел бива запечатван в съзнанието на поколения българи през лидери на всякакво мнение - от медии до парламент, коментира писателят Радослав Бимбалов. 

Погнуса е слаба дума за усещането, което предизвиква този човешки отпадък. Тежко ни щом на такива се гласува доверие за обществена дейност. Срам и омерзение за гласувалите за величието на отврата и падението, допълва друг потребител в социалните мрежи. 

Коментара на Брейка е, че видеотото не било негово. Преди две години, когато е качено в мрежата обаче ИИ още не се използваше. А и сега едва ли е възможно ИИ да сътвори подобна гнусотия. 

 

"Величие" - трамплин за полета на Радев към парламентаПаравоенните структури и съмнителното финансиране на Историческия парк не тревожат специалните служби

Адв. Станев: „Величие" са толкова базови като подготовка, че са елементарни за оборванеТе са загубени ако срещу тях има подготвен човек, а не дежурните "лаладжии"

Пловдивското лице на „Величие" – наемникът Дарин Георгиев, опитал да създаде „Батальон 12" на ЗингаревичКонтракторът говори за „нова армия", опита се да саботира 49-ото Народно събрание заради Радев