Похвална е експедитивността, с която Общината организира почистването на надписите от паметника Альоша. На 3 февруари, събота, монументът осъмна с графити "Убийци", "Събаряй" и "Червена паплач". Това се случи 2 дни, след като на Бунарджика бе организиран флашмоб в памет на жертвите на комунистическия режим у нас. Участниците в събитието тогава поставиха табела , която гласеше ,чемонумента символизира тези, които "окупираха България, избиха и репресираха нейната интелигенция и я превърнаха от модерна европейска държава в изостанала съветска провинция".  Организаторите на събитието смятат, че надписите на паметника са поставени от провокатори, които са изхвърлили табелата, а след това са драскали по монумента, за да омаловажат ефекта от протеста.  

Почистиха надписите "убийци" и "събаряй", надраскани на Альоша след Кървавия четвъртъкТе бяха нарисувани с червен спрей в знак на граждански протест срещу монумента

Така или иначе днес,  рано сутринта, на хълма бе изпратена бригада с пароструйки, които свалиха боята от гранита и почистиха камъка. 

Щеше да бъде чудесно, ако със същото темпо и ентусиазъм, градската управа се грижеше са самите тепета, които са нашарени с графити от години. На Бунарджика, на много от каменните огради, скали и кошчета е изписана новата "свастика" Z, но това очевидно не дразни нито старите, нито новите управляващи. 

Все по-трагично е и състоянието на скалите на Сахат тепе, западната страна на Бунарджика, Младежкия хълм. Както многократно TrafficNews е писал, камъните по хълмовете  които са паметници на парковото изкуство, се превръщат в "платно" за начинаещи графитъри. 

Сиенитните скали на всички пловдивски хълмове са издраскани с най- различни знаци, вулгарни надписи и естествено имената на тези, които са избрали този сравнително евтин вариант да станат известни. 

Тази популярност е лесна, но за сметка на това краткотрайна, тъй като следващият търсач на слава вече дебне със спрея. 

Проблемът се задълбочава с времето, а тепетата, които са защитена територия със статут на природна забележителност и един от символите на Пловдив, за пореден път се превръщат в незаконно платно за вандалските прояви на драскачите. 

Преди няколко месеца , след подаден сигнал от репортер на Trafficnews , Общинска полиция залови двама непълнолетни драскачи на Сахат тепе. Почитателите на убития рапър Тупак бяха нашарили с графити адна от каменните стени на Сахат тепе. те обаче се разминаха само с предупредителни протоколи, а "творбите им" продължават на "красят" тепето, а техни последователи ги допълват. 

Остава да се надяваме, че почистването на Альоша ще е първата стъпка към почистването на всички хълмове от графитите и скоро парковете ще придобият по-цивилизован вид. 

Флашмоб за Кървавия четвъртък: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!Пловдивчани почетоха паметта на жертвите на Народния съд и символично "запалиха" Альоша

Почитателите на Тупак в Пловдив получиха предупредителни протоколиРодителите им обещали да почистят графитите от Сахат тепе