Кметът Иван Тотев вече има фаворит за свои наследник, макар още номинациите на районите структури да не да се състояли. Той  обаче отказа да коментира имена, а своята позиция ще каже единствено на лидера на партията и премиер на страната – Бойко Борисов.

Както TrafficNews съобщи, Тотев няма да участва в местните избори през есента. Градоначалникът коментира, че след 12 години работа за Пловдив има нужда от почивка.

Иван Тотев: Моето управление бе най-успешното в новата история на Пловдив, но имам нужда от почивкаЗагатвах ви го от месеци, заяви градоначалникът

„В момента виждам много хора, които искат да станат кмет на Пловдив. Познавам ги всички и мога да кажа, че не знаят какво е да си кмет, каква е другата страна на тази отговорна длъжност. Не всеки може да понесе тази отговорност, тези емоции и нерви. Едно е да имаш желание, друго е дали може да се справиш. Аз имам фаворит, но няма да споделя името му. Имам поглед върху всеки, които може да стане кмет. Имам хора, които смятам, че ще се справят много добре. В един разговор с премиера Бойко Борисов ще му споделя моите виждания и мнения”, каза Тотев във връзка с номинациите за кмет и районни кметове. Що се касае за последните, той е спуснал заповед, районните организациите да имат по-широк избор, с повече кандидати. Кадрите да бъдат внимателно подбрани.

„Ние трябва да направим един внимателен подбор на кадри, защото вече е много трудно да управляваш град Пловдив. Ако взимаш един мандат след Славчо Атанасов или някой друг, то това са лесни мандати. Малко да се направи – вижда се. Много трудно е обаче, да се управлява след Иван Тотев”, категоричен е кметът.

Градоначалникът е категоричен, че ще участва активно в кампанията и ще подкрепя кандидата за кмет от политическата партия ГЕРБ.

„Успяхме да направим така, че най-големите критици на управата да работим заедно. Успяхме да сплотим и най-големите врагове в името на града. Не е лесна задачата да се избере кандидат и управлението му да е успешно”, заяви още градоначалникът.

Подготовката за местните избори вече е стартирана. Според Тотев кандидатурите са изместени тенденциозно по-рано, за да се направи правилният подбор на хората. По думите му е изключително важно спечелването на мандат от квотата на ГЕРБ, защото това е една явна заявка за следващите парламентарни избори.

„Ще ръководя структурите по време на кампанията. Оставям си вратичка, ако някои от кандидатите каже: „Не искам да работя с Тотев”.Това са най-добрите години за Пловдив от последните 30 насам. Чувал съм много кандидати от други партии и са все познати лица с много кандидатури до момента – Радев, Каназирева и Славчо Атанасов. Не ни притесняват другите кандидати, интересуват ни хората. Ние сме с най-добрия и подготвен екип”, каза още Тотев.