10 пъти по-скъпо ще излиза цената за регистрационен номер на колата на шофьор, който иска да е с повтарящи се цифри. Това съобщиха от "Пътна полиция".

В момента сумата, която собственик на автомобил трябва да плати в КАТ, ако иска номерът му да е: "аа-вв", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9" и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание, е 20 лева.

С проект за изменение на тарифа 4 за таксите, които, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси, цената скача десеторно на 300 лева. 4 еднакви числа пък сега излизат 1000 лева.

С промени в тарифата се очаква до няколко месеца те да се удвоят до 2000 лева. В момента проектът за промени в таксите е качен за обществено обсъждане и след това се очаква приемането му в Министерски съвет. Така водачите съвсем скоро ще плащат с поне 10 лева по-малко за регистрация на нов или употребяван автомобил в Пътна полиция, става ясно още от документацията.

От години насам шофьорите са принудени да плащат 5 такси към банки в размер между 2 и 4 лева за различни услуги по вземане на табели за колата.