Единственият шанс на град Стамболийски да се превърне в туристическа дестинация бе дворецът „Кричим”. Това коментира пред репортер на Trafficnews.bg кметът на града Георги Мараджиев. Припомняме, че към края на миналата година правителството реши да предостави стопанството на  „Югозападно държавно предприятие“  - Благоевград.

Доскоро стопанство „Кричим” бе под шапката на НСО, но то вече е с отпаднала необходимост за службата.

Стопанство „Кричим“ се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 имота с различна площ. На територията на стопанството се намират сгради паметници на културата - Двореца „Кричим“ и „Австрийската къща“, които са със статут на недвижимо културно наследство. 

Областният управител Здравко Димитров и кметът на Стамболийски Георги Мараджиев имаха идеи дворецът „Кричим” да се отвори за посетители. През 2012 година идеята защитената зона да се отвори за посещения анонсира и Симеон Дянков, след като бяха приключили делата със Симеон Сакскобургготски за  т.нар. Царски имоти.  

Последва предложение от Мараджиев имотът да се прехвърли за стопанисване към Община Стамболийски, която да го превърне в туристическа забележителност. Двете идеи обаче така и не намериха продължение.

Междувременно Мараджиев получи изненадваща номинация от страна на съгражданите си в категория "Туризъм" в конкурса кмет на годината. Припомняме, че през първите няколко дни от гласуването той поведе на всички свои колеги от Пловидивска област, като успя да грабне награда в категория "Паркове и екотранспорт".

Привлича ли Стамболийски посетители и с какво - разказва Георги Мараджиев пред репортерите ни Деница Лещева и Милен Ангелов: