Апартаментът на последния етаж на сграда „Летера“, построена от фирма „Артекс“, се превърна в най-известния апартамент в страната през последните дни. Почти толкова известен, колкото е и собственикът му - Цветан Цветанов, който между другото е и зам.-председател на ГЕРБ и лидер на парламентарната група. Не му е за първи път на Цветанов да става особено популярен с имотните си сделки. Даже премиерът днес изпадна в недоумение и възкликна ядосано: Защо точно сега е решил да извърши тази сделка с имотите, точно сега и преди избори, и то при положение, че има други два луксозни апартамента в същия квартал, за които "вече веднъж е ял бой"?!

Не само Бойко Борисов се чуди - целокупният български народ също е като треснат с мокър парцал. Изведнъж на много им светна, че има луксозни жилища в луксозни квартали, с луксозни вип асансьори, дето те отвеждат от гаража директно в хола, които струват по-малко от панелка в пловдивския ЖР "Тракия". И народът се обнадежди - можело значи да станеш вип и срещу някакви си 627 евро на квадратен метър. Особено като ползваш фирма „Артекс“. И като заваляха едни надежди и едни хвалби във фейса... свят да ти се завърти:

"От два дни не съм спрял да си избирам техни апартаменти, щото са достъпни!", пише обнадежден потребител.

"Строят луксозно, взимат евтинко. Късно ли е Артекс да ремонтира Графа?", надява се друг столичанин.

Трети направо действа: "Вървя си. Виждам изкоп. Капарирам. 70 квадрата. Леден душ. Не било изкоп. Фуга на Графа..."

А Vassilev Simeon определено трепе с оптимизма си: "Има и безплатна енергийна защита?, а може на Графа и безплатен ток да пуснат. Бог да поживи Артекс Безсребрений?..."

Други пък направо рекламират от името на прословутата „Артекс“: “Попитайте за вашия щастлив изкоп!”

А Драгомир Симеонов открито изразява възхищението си, но не от луксозното жилище, а от самия му собственик:

"CVETANOV E VE4E NA LATINKA, A NIE SME O6TE NA 6LYOKAVICA!!1!"

Е, разбира се, намират се и неблагодарни люде:

"Ессе хомо, ессе домо!", многозначително възкликна съвременен Пилат Понтийски, очевидно намеквайки, че Цветанов ще бъде разпънат на кръст заради "домо"-то, точно така, както е бил разпънат на кръст измъчваният Исус Христос, след като Пилат го показва на враждебната тълпа с думите: Ecce homo! (разбирай Това е човекът!)

След като по-късно вип клиенти на въпросната фирма освен Цецо се оказаха и министърът на правосъдието Цецка Цачева и бившият културен министър Вежди Рашидов, иронично-саркастичните коментари по темата във Facebook лавинообразно набъбнаха и демонстрираха за кой ли път неумиращото чувство за хумор на българина - дори и в подобни ситуации:

"Решението за евролистата щяло да бъде гласувано на заседание на етажната собственост..."

"След огромния успех на Къщата с буквите е започната и Къщата с цифрите. Направо в двора на Парламента..."

“В Изток е Рая” от Цветайнбек, някой има ли я?!

"Имам само “Улица Латинка” и “За сделките и хората”...

Скоро словесният потоп се каращиса и с художествено-илюстраторските умения на малоимотните и завиждащи българи:

Карикатурата е на Christo Komarnitski

"Напиши есе, спечели къща с ВИП асансьор в престижен квартал"

 

Операция "Шменти панели" резко ескалира в "Апартаменти капели"!

 

Продуцентска къща ГЕРБ пуска сериал "Новите съседи"

А обяснението на собственика на „Артекс“ - арх. Весела Мирянова, защо Цветанов е предпочел "Сградата с буквите", толкова развесели зевзеците, че те нямаше как да не се вдъхновят творчески. Ама то и обяснението си е...

"Зам.-председателят на ГЕРБ предпочете имота заради "мощната енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм", който гласи: "И пребъдва под сянката на Всемогъщия, той казва на Господа: "Ти си мое прибежище и моя крепост, Бог мой, на Когото се уповавам." 

Вдъхновяващо, нали?

"Всеки с псалм и молитва"