"За първи път виждах 15 -годишно момче, което знае повече за оръжията от някои полицаи. Бях искрено изненадан. Алекс Караджов разпознаваше различните оръжия, знаеше как се зареждат, как се стреля с тях, имаше информация за боеприпасите, които се използват при различните модели". Това разказа в съдебна зала бившият директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив ст. комисар Христо Разсолков. Той е сред първите, които пристигат на местопрестъплението на ул. "София" - там, където на 17 май 2016 година са открити труповете на Божура и Цветан Караджови. Разсолков и заместникът му Георги Георгиев се запознават на място с първоначалната информация и координират действията на колегите си от Криминална полиция, които вече са започнали разследването. 

Часове, след като труповете на двамата пенсионери са открити, започват беседи с близките от семейството - синът им полицаят Венцислав Караджов, съпругата му Каля и синът им Алекс. При първия разговор момчето е спокойно и разказва на полицаите за увлечението си по оръжията, споделя , че баща му го е учил да стреля и признава, че "още не е толкова добър колкото него". "Алекс каза, че баща му е притежавал Макаров, Глок и още един пистолет, който той нарече "смешен". Момчето ни разказа, че играе различни електронни игри и от там знае как да стреля и къде трябва да уличи някой ако иска да го убие" спомня си бившият полицай. Крясъци в коридора на полицията прекъсват беседата и когато всички излизат навън виждат бащата на момчето - Венци Караджов, който крещи. "Държеше се изключително арогантно. Беше видимо притеснен. И викна на Каля и на Алекс : "Нищо няма да им казвате!"Повтори го няколко пъти. След това момчето се затвори в себе си и не искаше повече да говори" ,разказа Разсолков. 

При обиска в касата на Караджов са открити само два пистолета. Версията на обвинението е, че полицаят е имал трети незаконен пистолет, с който е извършено двойното убийство. 

Той каза, че поведението на Венци и съпругата му в деня на трагедията е било много странно. "Те по никакъв начин не ни съдействаха. В очите им не видях нито жал, нито тъга за убитите родители" върна се полицаят към първите часове на разследването. 

Христо Разсолков бе последният свидетел по делото. Прокурор Стефани Черешарова поиска тъщата на Венцислав Караджов- Мария Рекина, да бъде обявена за общодържавно издирване, защото не може да бъде открита на адреса си. Обвинението поиска съдът да разпореди призовката да й бъде връчена по линия на процедурата за взаимодействие между службите в Европейския съюз. 

Делото продължава през март с разпити на 30 вещи лица.