Макар и в момента да се представя за жертва на коварната Мегз, предприемачът Румен Рончев е далеч от представите за честен и почтен бизнесмен, коментират негови бивши служители. Транспортният бос, който се озова в ареста за застрахователна измама, води десетки изпълнителни дела срещу шофьори, работили във фирмите му „Розова долина” и „Ню Транс Груп”. Повечето от тях при постъпването си на работа са били принудени да подпишат Запис на заповед като гаранция за материална отговорност към поверените им автомобили и товари. В последствие, след напускане на работа, Рончев вади изпълнителни листове и предявява претенции за сумите.

През март 2018 на 71 години си отива Иванка Лесова. Три дни преди да почине, тя е получила писмо, че й е наложен запор на пенсията. Причината е неустойка по предварителен договор, сключен с Румен Рончев. Няколко години по-рано тя е принудена да сложи подписа си, под документ за предварителна продажба на апартамент в ЖР „Тракия”, тъй като бизнесменът я заплашва, че синът й , ще влезе в затвора.

През  2012 година синът на Иванка – Рангел Лесов  работи като шофьор към фирмата на Рончев и „Ню Транс Груп”. През април той катастрофира в Румъния. При произшествието няма пострадали, щетите са само материални. След като Лесов се прибира в България, Рончев го кара да подпише Запис на заповед за 85 000 лева. Казва , че това е гаранция за причинената щета на ТИР-а. „Подписах, макар, че смятах, че това е прекалено голяма сума. Той обаче ме убеди, че документът е само формалност, докато си получи застраховката, тъй като камионът беше лизингов и имаше пълно автокаско” , разказа Лесов пред TrafficNews.bg.  Записната заповед обаче се оказала недостатъчна. Няколко дни по-късно шефът му го привикал и го накарал да доведе майка си, като му обяснил, че тъй като на името на Лесов няма никакви движими и недвижими имоти, Иванка Лесова трябва да подпише Запис на заповед за 42 800 лева и предварителен договор за покупко- продажба на жилището й – апартамент 92 квадрата в ЖР „Тракия”.  „През цялото време ни убеждаваше, че след като Застрахователно дружество му изплати застраховката, той ще унищожи документите и те няма да имат никаква юридическа стойност”, разказва Лесов.

След няколко месеца ДЗИ изплаща щетата на лизинговата компания  „Райфайзен лизинг”  и Рончев съобщава на Лесов, че застраховката покрива щетата. „Реших, че всичко е приключило и документите, които подписахме са унищожени”  спомня си шофьорът. В края на септември 2012 година обаче Иванка Лесова отива да си вземе пенсията и установява, че сметката й в ДСК е запорирана от ЧСИ Петко Илиев. Причината е изпълнително дело, заведено от Рончев на база на документите, подписани от Лесов и майка му.

В съда Записа на заповед за 85 000 лева е обявен за нищожен. Не така стои обаче с предварителния договор за апартамента. Той като Иванка Лесова отказва да прехвърли жилището си на Рончев, той завежда дело за неустойката от 30 000 лева, заложена в договора. Междувременно Лесов е освободен от фирмата и започва работа в друга компания.

„Оказахме се заложници на един изключително непочтен човек” разказва Лесов. Той и майка му пускат жалби в Районна прокуратурата като твърдят, че са вкарани в заблуждение от Рончев и са жертва на измама.  „Срещнах Рончев в Икономическа. Той ми каза да престана да се занимавам с него, защото ще ме остави на улицата, тъй като има достатъчно полицаи и прокурори!” разказва Лесов пред TrafficNews.bg.

Започва съдебно дело. Иванка Лесова обаче не доживява края му. „Когато получихме съобщение, че цялото ни имущество е запорирано, тя получи инсулт и три дни по-късно почина.  Чета сега какво му се случва и да ви кажа- случайни работи няма. Аз не съм единственият потърпевш. Десетки мои колеги пострадаха от тези схеми” коментира Рангел Лесов.

Репортерът на TrafficNews го откри в Австрия, където в момента изпълнява курс.

През 2014 година още един от служителите на Рончев пуска жалба в Районна прокуратура. В нея Коста Ненов  съобщава , че при постъпване на работа е бил принуден да подпише Запис на заповед за задължение от 5 000 лева. Рончев му обяснява, че докато е зад граница, той няма право да оставя камиона без надзор и въпросната заповед е гаранция, че той ще спазва това изискване. Ненов първоначално отказва, но транспортният бос му съобщава, че без да подпише документа, той няма как да работи във фирмата. Шофьорът подписва, като падежът на заповедта е след една година.

„През февруари 2014 година се скарахме с Рончев, тъй като в продължение на 10 дни камионът закъса до Ямбол. Това се случи по негова вина, тъй като в резервоара имаше некачествено гориво и нафтата замръзна. Когато се върнах в Пловдив прекратих трудовите си отношения с него. Той заяви, че няма никакви претенции към мен. Питах какво става със заповедта, а той ми отговори, че я е скъсал. Няколко месеца по-късно обаче получих съобщение за образувано производство и изпълнителен лист . Според документите трябваше да платя 7 460 лева, без изобщо да дължа тези пари” твърди Ненов.

В последствие установява, че и други негови колеги имат подобни проблеми.

По тези жалби обаче Рончев така и не става клиент на прокуратурата. Пет години по-късно обаче той не само влезе в ареста, но и остана без фирма.

Транспортният бос бе арестуван на 8 януари в Пловдив, след като полицията установи, че е съучастник в измамна схема . Той и любовницата му , модната дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз обявили джипа й Мерцедес GL за откраднат, а в последствие го продали и поискали парите от застраховката.

Арест в Пловдив! Гаджето на Мегз - транспортният бос Румен Рончев е арестуванКражбата на джипа на модната принцеса от Раковски се оказа... застрахователна измама

Мегз се размина само с парична гаранция, но на Рончев бе наложена най- тежката мярка „неотклонение под стража”. Оказа се, обаче, че това е по-малкия проблем за транспортния бос.  На базата на споразумение, сключено дни по-рано, Каканашева влезе като собственик във фирмата му и окупира транспортната му база на ул. „Дилянка”. След това се яви в съда и заяви, че той е мъжа на живота й и театрално припадна, когато разбра, че Рончев остава зад решетките. Съпругата му Зорница пък я нарече „циркаджийка” и я обвини в изнудване и измама.

Мегз преди да припадне: Обичам те безумно, ти си всичко за мен ВИДЕО“Обичаш го, ти!“, пък я репликира съпругата на Рончев - Зорница

ТrafficNews.bg научи, че в края на миналата седмица Зорница е освободила и „любовното гнездо” на Рончев и Мегз на ул. „Ангел Бокурещлиев”, събрала е багажа на мъжа си и си е тръгнала, възмущавайки се от  невъобразимата мръсотия, която царяла в жилището.  

Мегз и Зорница запалиха Троянска война заради Румен РончевДали все пак в ареста не е по-безопасно за него