Жена от Пловдив преобръща представите ни за Фейсбук. Мислехте, че социалната мрежа е място, в което да споделите снимка от моренцето или с кого сте на кафе? Грешите! Фейсбук всъщност може да е много други неща, като например… фермерски пазар.

Пловдивчанката, за която ви говорим, предлага в профила си „ярки” за ценителите на чистото пилешко месо. Тя подчертава, че пилетата са домашно отглеждани и са на 10 месеца. Нещо повече – животните са мега-гига-тера „био”! Хранени са с мляно жито, царевица и „паша на воля”.

Жената предлага доставка до адрес в Пловдив, а с изпращане може и в цялата страна. Не знаем какво да кажем – това дори в някои ресторанти го няма. Доволни клиенти пък хвалят „продукцията” и обясняват с какво върви най-много пилешката мръвка.

Както вече ви разказахме, Facebook все повече ще се превръща в място за малки обяви и покупко/продажба. Едва ли обаче Марк Зукърбърг и компания са очаквали чрез сайта им да се продава жива био мръвка!

Едно време прабабите и прадядовците ни са крачили с километри от селата до големите пазари, за да продават отгледаните с мъки кокошки на тези, които могат да си ги позволят. Днес всичко – и продажбата, и покупката – се осъществяват само с няколко клика в социалните мрежи. Прогрес!