“В следващите три седмици, ние, кандидатите за народни представители с №15, ще бъдем тук, за да представим идеите и вижданията си как да излезем от сложната ситуация на политическа и парламентарна криза.” Това каза вторият в пловдивската листа на ПП „Български възход“ Георги Търновалийски при откриването на фронт офиса пред Централна поща по стара българска традиция – с хляб и сол. Той изтъкна, че ПП БВ е млада формация, но със сериозни мотиви да носи званието „Държавотворна сила“.

„Успехът на една страна и нейните граждани се основава на колективната воля и парламентарно единство в името на бъдещето и заради нашите деца. Пловдивчани знаем тази безспорна истина, защото именно нашият град е историческата сцена, на която се подготвя и осъществява най-българският акт – Съединението. Като наследници на това обединително дело имаме яркия пример, но и дълг да бъдем двигателят на новия български възход. Тази идея ни събра в листата с №15“, каза Георги Търновалийски и представи кандидатите за народни представители в Пловдив. В нея са успешни учители и лекари, юристи и инженери, мениджъри, финансисти и предприемачи, представители на малкия и среден бизнес, експерти в земеделието.

„Като юрист с дългогодишен опит съм констатирала, че в реалния живот често има разминаване между право и справедливост. Според мен това се дължи на противопоставянето на политическите интереси и реалните проблеми на гражданите, съчетано с липса на стремеж за тяхното решаване от политиците.“, посочи доц. Недялка Петрова, четвърта в пловдивската листа. По думите й, ПП „Български възход“ предлага нова политическа култура чрез открит и конструктивен диалог. Тя призова да се гласува с разум и обясни, че  „изборът на № 15 в бюлетината е избор за устойчиво развитие на страната, ръководено от защита на българските национални интереси“.

Студентът по право Николай Панев открои важни за младите хора теми и сподели: „Искам да обърна внимание на образованието и спорта - двата крайъгълни камъка за борбата с демографската катастрофа у нас“. Той е убеден, че здравите и образовани млади хора са тези, които ще помогнат на България да преодолее кризата. „Важен е и законът за спорта, който ще спаси повечето клубове у нас от фалит. Лично в моя спорт - спортната стрелба, без пари няма как да запазим нивото, което имаме и в момента“, посочи 23-годишният бъдещ юрист и многократен шампион по спортна стрелба от национални и международни състезания. Още един точен мерник има в листата на ПП БВ с №15 – Румен Кривицки, управител и собственик на национална компания за външна реклама. 29 години развива успешно бизнеса си и това му дава основание да заключи, че в основата на добрите резултати е добрата комуникация. „Народното събрание трябва да бъде място за търсене на консенсус, което не означава безпринципно съгласие, а обединение около общополезни задачи“, смята четвъртият в листата.

О.р. бригаден генерал Пламен Торлаков акцентира върху националните интереси, защита на християнските ценности и добродетелите на българското семейство, които определя за приоритети в 49. НС.  „Българската  армия е гарант за националната сигурност“, категоричен беше бившият командир 68-а бригада ''Специални сили''.

В дните на предизборната кампания фронт офисът с №15 ще бъде място за срещи и разговори с пловдивчани. Кандидатите за народни представители ще отговарят на въпроси, ще приемат предложения и сигнали в търсенето на разумните решения за България. Като центристка политическа формация ПП „Български възход“ иска да внесе разум и смирение в парламента, без които диалогичност не може да се постигне.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!