Председателят на РИК в Пловдив Ивайло Василев разказа пред наш репортер как е преминала изборната нощ в Панаира. Той потвърди и за инцидента, който стана малко преди края на изборния ден.

„Вечерта протече изключително спокойно, без напрежение. Първата секция дойде около 21:00 часа в панаира и работата ни приключи около 6:30 часа. Половин час преди края на изборния ден имаше и един инцидент. В район Западен, председател на секционна избирателна комисия беше нападната от гласоподавателка, която напръска нейните очи с лютив спрей. В резултат на което председателката припадна. Наложи се веднага да подадем сигнал до 112 и дойде линейка. Жената беше свестена, след което работата в секцията продължи. Нямаме идея каква е била причината, предполагаме че заради породени емоции във връзка с вота. На този етап нямаме информация какво е станало с извършителя. От тук нататък с този случай се занимава МВР, а те не са длъжни да ни подават данни", разказа Василев.

"Общо взето в момента ние сме обработили всички протоколи. Информационно обслужване ги подават към ЦИК, където те трябва да бъдат потвърдени, след което се отчитат резултатите и предполагам, че в Пловдив ще излязат в ранния следобед. На този етап при 1/4 обработени протоколи, първа политическа сила сред партиите е „Продължаваме промяната”, а водеща двойка от кандидатите за президент и вицепрезидент са Румен Радев и Илияна Йотова”, допълни още председателят на СИК.