Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Перущица, за да види новия площад, който бе изграден в последните месеци. Бившият премиер остана доволен от видяното и заяви:

„Когато ме обвиняваха, че давам пари от джипката, сега се вижда – тези пари са за хората”, каза Борисов, но заяви, че с площада се изчерпват добрите новини.

„Радев и Кацаров тяхната наглост и некомпетентност се превърна в паника и ужас за хората. С Ангелов и Балтов си говорихме, дали има друго спасение за българите освен Господ. Нашите герои лекарите, дори вече от тях не зависи- нямаме легла, нямаме план, закриха Щаба…. Това причини Радев, който може да се каже, че е Българоубиец. Седмици наред предупреждавахме, че ще се случи това – по 200 – 300 българи губят живота си”, каза Борисов. По думите трябва локдаун, за да се отърси здравната система и даде пример с Германия и Франция, които ваксинираха през лятото и въвеждаха ограниченията.

„Сега целият свят е свободен - стадиони, зали са пълни. Икономиката работи. Тези хора, които умират не можем да ги върнем. В Румъния при 21 млн. души умират колкото у нас, в Гърция при тези заразени има по 50 души починали”, каза Борисов.

„Не знам с какво този провален човек  Кацаров държи Радев – да стои там и да умират хора. Трябва оставка за цялата шайка Радев, Кацаров и всички останали. Ако Радев иска да става премиер да направи партия и да се яви на парламентарни избори”, каза лидерът на ГЕРБ.

Той  обвини служебното правителство в измама за цената на газта, тъй като са вдигнали цената й 40 лева, а след това са намалили с 1 лев и говорят за 33% намаление. Отделно за бизнеса той се вдигнал.  Борисов упрекна, че 1,8 млрд. лева заем само за месец е изтеглило служебното правителство.

„Къде са тези пари? Откраднахте ли ги? Нула за култура, спорт, екология, армията, МВР, земеделие, образование. За какво са? Къде е прозрачното?”, каза Борисов.

„Делта вариантът на коронавируса е изключително тежък и не трябва да се подценява“. Това заяви бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Според него само две седмици са били нужни да здравния министър д-р Стойчо Кацаров за да промени коренно мнението си по отношение на пандемията и да започне да говори за критична ситуация.

Борисов категорично заяви, че  единственият изход е „незабавна оставка на Румен Радев и Стойчо Кацаров“.

„Това са хората, които блокират всичко. Трябва воля, мъжество, да забравиш за партията, за изборите и да решиш въпросите. Радев, ако иска да стане премиер да си направи партия и да отива на избори“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Това ли е промяната , това ли иска народът? Ето дръпнахме се и какво стана, рекордна заболеваемост. И Радев казва, че сега не му било до Борисов, е на мен вече ми е до тебе. Трябва да поемете отговорност“, заяви бившият премиер.

Според него няма никакво значение какъв ще бъде резултатът от изборите при 400 починали за последните два дни.