Потресаващо видео, разпространено в социалните мрежи, развълнува варненци тази сутрин. От него се вижда как възрастна жена се катери по ограждениеята на Аспаруховия мост във Варна, като се опитва да ги премине и да скочи от моста. За щастие тогава спира млад мъж, привлечен от гледката, който внимателно пристъпва към отчаяната старица и започва да я уговаря да слезе.

“Не знам как изглежда, дали е грозно или не. Просто в бързината реших да заснема тази случка, за да покажа, че човещината я няма.Жалко за хората, който минаваха и отминаваха с безразличие. Жалко е, че ръкомахах и никой не спря.Жалко е, че даже и таксиметровия шофьор, когото помолих за помощ и ми отказа, поради причината да не го ударят.....”, пише в пост Йо. П. Йо.

На помощ идва само жена, минаваща по моста. Двамата успяват да накарат жената да слезе и да я откарат до дома ѝ, съобщават от 24 часа. Щастливият край и достойната постъпка накараха стотици хора да изразят своя респект и възхищение от постъпката на Йордан.

Много от тях се заявяват желание да помогнат на възрастната жена, решила да сложи край на живота си по този ужасен начин и да не се повтаря случилото се.