Граничният пункт „Маказа” вече недопуска автомобили  с посетители да преминат на гръцка територия. Точно в 14:00 движението на туристи към южната ни съседка през граничния пункт бе преустановен.

Читател на TrafficNews ни изпрати снимки, на които се вижда как български автомобили обръщат на граничния пункт, след като не са били допуснати. Движението в обраната посока е нормално.

Засега се знае, че до 15 юли ще важи забраната за влизане на туристи. В този период през „Маказа“ свободно ще преминават гръцки граждани, както и нашенци, които адресно се водят в Гърция, или такива, които имат неотложна работа, но трябва да представят документи. Няма да спират и бусовете с товари.

От Гранична полиция официално съобщиха още, че  на ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Ивайловград" не се пропускат пътници с туристическа цел към  На ГКПП "Илинден" и ГКПП "Капитан Петко войвода" към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП "Ивайловград" – само сезонни работници. Не се извършва преминаване през ГКПП "Златоград" и в двете посоки”.

Така към момента единственият пункт, през който туристи могат да посещават южната ни съседка е „Кулата”.