Дискотеките и нощните клубове ще бъдат затворени, а футболните мачове ще се играят без пубилка.  Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов, като обясни че мярката е договорена на коалиционен съвет с ГЕРБ, на който е бил и здравният министър Кирил Ананиев, съобщи 24 часа. 

Трябва да се прекрати тази анархия, коментира Симеонов по повод последните футболни мачове и разпространението на заразата с COVID-19 след тях. Забранява се работата и на нощните заведения и дискотеките, допълни Симеонов.

Не беше нужно да се отслабват толкова мерките, коментира той. Ще бъде забранено и събирането на големи групи хора, като се затяга контролът за това. Търговските работници, които обслужват клиенти без да носят маски, също ще бъдат глобявани, е друга мярка, приета по настояване на НФСБ.

Ще се засилят и мерките за посещения на ресторанти на открито. Част от мерките ще бъдат върнати, защото обществото не се пази, а тогава държавата е длъжна да го прави.

21 са новите заразени с COVID-19 в Пловдив, показва единната информационна система за разпространението на болестта.  В цялата страна случаите са 240 при 4 286 направени теста. С това общият брой на засегнатите са 6342, от които  2917 са активните случаи. 498 са настанените в болница заразени, от които 28-ма са в интензивни отделения.  За последното денонощие излекувани са 129, а починали са петима.

По области най-много има  в София – 71, в областта край столицата и Благоевград са по 17, Бургас -4, Варна -16,Враца -  3, Велико Търново - 8, Габрово – 2, Добрич - 8, Кърджали – 4, Кюстендил – 12,Пазарджик – 7,Перник – 1, Плевен- 12, Смолян - 13 ,Сливен - 9, Стара Загора – 11, Шумен -1 и Ямбол по 2.