Четиримата членове на гражданската квота на УС на Пловдив 2019  - Марияна Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова ще бъдат освободени от постовете си на утрешната сесия на Общинския съвет.

Предложението влиза в извънреден порядък, като се очаква на тяхно място да бъдат избрани четирима нови членове, които да допълнят Управителния съвет. Имената на новите културни дейци, които ще имат нелека задача, не са записани в предложението. Вероятно те ще бъдат предложени на микрофон от общинските съветници.

Припомняме, че четиримата членове на гражданската квота си тръгнаха след скандал в Общинския съвет. Те си подадоха колективна оставка след извънредната сесия, която бе специално за Пловдив 2019.

Основният мотив в оставката на културните дейци бе разочарование в тях след стеклите се обстоятелства през последните три месеца. В документа бе записано, че сериозно е накърнено доверието, личното и експертното им достойнство, което някои в престараването си нарекли "его". И четиримата изтъкнаха, че проблемът не е в конкретния човек /б.а Манол Пейков/, а принципната им гражданска позиция, както и недомократичните методи , с които се управлява фондацията.