Трима телефонни измамници са задържани при полицейска операция в Пловдив, Плевен и София, предаде БНР. Акцията е проведена под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

Баща и син, съответно на 35 и 18 години са арестувани в град Левски, след като успели от столичанин да вземат  540 лева и златна монета. При последвалите действия по разследването са намерени и иззети SIM-карти, мобилни телефони, картодържачи и други предмети.

В същото време в София е задържан 57- годишен мъж, чиито куриерски услуги ползвали бащата и синът. У него също са намерени мобилни телефони и SIM-карти. Намерени са също златната монета и паричната сума, придобити вследствие на извършената телефонна измама.

В рамките на разследването е установено, че тримата са участвали в измами в Пловдивска област и София. Използвана била познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Под предлог, че болен, включително и от ебола, близък на жертвата на измамата се нуждае спешно от пари за лечение, те искали различни парични суми и/или златни накити.

Тримата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

TrafficNews.bg