Детето ни гореше, а лекарката го заливаше със спирт. Това заявиха пред Би Ти Ви родителите на едногодишния Преслав, който почина на 22 януари в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. 

Потърсих ви заради лъжите, че не сме потърсили спешна помощ. Потърсихме, но цяла нощ госпожата, защото за мен тя не е лекарка, опитваше да свали температурата на детето със спирт, при положение, че вкъщи му бях дала нурофен. Доведох го с температура 39,5 градуса, а тя го заливаше със спирт и ни караше да го разхождаме по боди с къс ръкав по коридора на спешното отделение, разказа майката на детето Илияна. Тя е очаквала, че Преслав ще бъде изпратен за изследване, но това не се е случило.

"Накрая лекарката му сложи свещичка ефералган, би му урбазон, детето свали температурата до малко над 37 градуса и ни изпратиха вкъщи. След няколко часа обаче синът ни отново вдигна температура", допълни бащата.

Тогава родителите завели момченцето в частна клиника. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Предписали му още лекарства. Детето тогава било с 39,8 градуса температура, но пак не му били пуснати изследвания. Момченцето е починало от тежка дихателна и сърдечна недостатъчност вследствие на вирусна инфекция, но не е било болно от грип. 

Родителите са категорични, че ще си търсят правата, защото става дума за безотговорност от страна на лекарите.