Момиченце на годинка и 7 месеца, мъж на 32 и жена на 22 години загинаха намясто на магистрала "Тракия" в района на Сливен, след като в лекия им автомобил "Рено", спрял в аварийната лента, се вряза ауди.

Според разследващите, мъртвите възрастни нямат роднински или семейни връзки. Мъжът е от Стара Загора, жената - самотна майка от Ямбол. Леката кола "Рено", с която тримата са пътували в посока София, била взета под наем. Тя е с варненска регистрация.

С варненска регистрация е и лекият автомобил "Ауди", който към 2,30 часа през нощта в четвъртък се врязал в спрялото в аварийната лента на магистралата рено, съобщава 24 часа.

В него пътувал сам само шофьорът - мъж на 55 години от Варна. При удара той е ранен, състоянието му е сериозно, но нямало опасност за живота му. Настанен е в сливенската болница под полицейска охрана, когато здравословното му състояние позволи, ще му бъде повдигнато обвинение за причинената от него катастрофа.

Една от версиите е, че той е заспал на волана. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотици, резултатите от нея се очакват.

Зловещата катастрофа стана на 267 километър на магистрала "Тракия" в посока София. Разследващите са затруднени да изяснят защо се е наложило помляният автомобил да спре в аварийната лента, тъй като всички от него са мъртви. Тепърва предстои да бъдат изяснени още подробности около самоличността на жертвите и целта на пътуването им.