Митничари откриха 3050 кутии цигари при четири отделни проверки, извършени в района на ГКПП Дунав мост – Русе.

При един от случаите лек автомобил, управляван от български гражданин, е пътувал от България за Германия. На 11.02.2020г. на изходящо трасе на ГКПП Дунав мост – Русе колата е отклонена от митническите служители за проверка, при която в куфар и три полиетиленови чанти, митническите служители откриват 1500 кутии цигари, всички с валиден български бандерол.

При друг случай на 09.02.2020 г. митническите служители отклоняват пътнически микробус за проверка в района на Дунав мост – Русе. Превозното средство, управлявано от български гражданин и пътуващо от България за страна от Западна Европа е проверено щателно и в личния багаж на един от пътниците са открити 680 кутии цигари от различни марки, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол.

Ден преди това, на 08.02.2020 г.,при проверка на автобус с българска регистрация, пътуващ през русенския Дунав мост по редовната линия от България за Белгия, под пасажерските седалки, в черни полиетиленови чанти, са открити  570 кутии цигари от четири различни разновидности, с валиден български бандерол.

На 07.02.2020г. са открити 300 кутии цигари с валиден български бандерол и 42 литра алкохолни напитки, укрити в личния багаж на пътник в микробус, излизащ от страната през ГКПП Дунав мост –Русе.

Иззетите общо 61 000 къса /3050 кутии/ цигари от различни търговски марки и 42 литра бутилиран алкохол са с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи,  според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите са съставени актове за установените административни нарушения.