Приключи 24-часовата акция за контрол на скоростта в Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи, вчера сутринта започна масови проверки по улиците в града под тепетата за превишена скорост. Акцията започна в 6.00 във вторник и продължи 24 часа. 

Заснетите нарушения са от 26 точки в Пловдив и региона.  С т.н. камера – тринога са установени 335 нарушения, а с мобилните технически системи TFR1-M – 229 нарушения.

Установени са 2 случая на водачи, превишили скоростта с повече от 50 км в населено място, както и 29 други нарушения на Закона за движение по пътищата. Настъпили са 4 катастрофи с материални щети и ранени. Няма данни за инциденти със загинали.

350 водачи "изгоряха" за броени часове в Пловдив, всички камери на полицията в действиеНарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата

Специализираната полицейска операция за контрол на скоростните режими се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" TISPOL и аналогични действия ще има на територията на цяла Европа. 

Заснетите от мобилните камери водачи, ще бъдат установени, както и самите превозни средства и ще бъдат санкционирани със съответните глоби.