Над 350 шофьори са били засечени с превишена скорост на територията на Пловдив и областта само за 8 часа. Това са постъпилите данни от старта на 24 часовата акция на пътна полиция до 15 часа следобед.

Както TrafficNews.bg съобщи, от сутринта започна масови проверки по улиците в града под тепетата за превишена скорост. Акцията започна в 6.00 часа тази сутрин и ще продължи 24 часа. 

Специализираната полицейска операция за контрол на скоростните режими се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" TISPOL и аналогични действия ще има на територията на цяла Европа. 

Започва 24-часова полицейска акция по пътищата на ПловдивУниформените ще следят основно за превишена скорост

Заснетите от мобилните камери водачи, ще бъдат установени, както и самите превозни средства и ще бъдат санкционирани със съответните глоби.

Към момента не може да се посочи коя е била най-високата скорост, установена по време на проверките. Според говорителя на Пътна полиция – Пловдив – Ботьо Гиргинов, тя варира между 10 километра в час до над 60 километра в час.

По време на 24 часовата акция са впрегнати всички налични технически средства – камери, с които разполага пловдивската полиция. Камерите са позиционирани, както на територията на града, така и по второкласните пътища и автомагистралите.

Като най неврологични места от Пътна полиция посочиха улиците и булеварди с добра инфраструктура, позволяваща настъпването на газта.

"През последните години на територията на България, а и на цяла Европа, като причина на тежки ПТП-та е отчетена скоростта. Именно в тази връзка от днес стартира 24 - часова акция по пътищата у нас насочена към скоростта. В летния сезон продължаваме активно с проверките, отново насочени към скоростта и поведението на водачите по пътя. Когато установим нарушения, водачите ще бъдат санкционирани с цялата тежест на Закона за движение по пътищата.Целта на акцията не е само да бъдат глобявани шфьорите, а да въздействаме превантивно над тях", заяви Ботьо Гиргинов.

Мобилни екипи към този момент са позиционирани на "Цариградско шосе", Пещерско шосе, булевардите "6 септември", "Васил Априлов", "България" и "Дунав", както и на всички входно-изходни артерии.

Още за акцията може да видите във ВИДЕОТО: