Проблемът с паркирането в София не е чужд на нито един собственик на автомобил, решил да провери уменията си по столичните улици. Предизвикателството да намериш свободно място става още по-голямо, когато навлезеш в дебрите на "Студентски град", където броят на автомобилите нараства не само правопропорционално на жителите му, но може би дори двойно.

Затова и нестандартните решения за паркоместа варират от абсурдни до нагли, а войната с простички заглавия: "Аз първи го видях", "Аз винаги спирам тук" или пък "Това си го заплюх още от светофара", се оказва безмилостно жестока и често дава жертви.

Преброените щети в края на сраженията могат да варират от вдигнати чистачки до спукани гуми, съвсем умишлени драскотини и дори счупени стъкла, което може да доведе не само до главоболия но и до разходи за онези шофьори, дръзнали да паркират на "чуждото" място, защото в дебрите на "Студентски град" властва законът на джунглат, а креативността скача до небето.

Затова и само преди седмица в социалните мрежи се появиха доста нестандартни мерки от страна на Столичната община, с които да се спре безразборното паркиране в квартала и превърна една от улиците в пейзаж, наподобяващ сцена от анимацията за семейство Флинстоун.

Сега нова порция снимки във Facebook групата "Забелязано в София" показва спрели по тревните площи автомобили, чиито шофьори са видели една недобре оползотворена свободна площ и са решили да се възползват.

Не закъсняха и коментарите под публикацията, които, както сами можете да предположите, започнаха в духа на разделението между "граждани" и "селяни" и стигнаха до вечния извод: "Съсипаха я тая държава".

Други обясниха, че положението не е такова само в "Студентски град", а в цялата столица.

По думите на потребителите днес всяка една градинка се е превърнала в своеобразен паркинг, невъзмутимо използван от шофьорите не по предназначение.