Собствениците на съоръженията за гасене на вар в Горна Оряховица, в които се удави 8-годишно дете, все още не са се свързали с общината. Това каза неин представител в ефира на БТВ.

По думите на Тодор Джуров имотът е купен през 2014 г. от фирма със седалище град Трън. Собственикът и управител на фирмата пък бил с адресна регистрация в Перник.

Не е ясно с какво се занимава фирмата, ясно е обаче, че от 2014 г. не е плащала данъци, което пък е провокирало Община Горна Оряховица да заведе изпълнително дело.

От общината увериха, че ще предприемат мерки за обезопасяване на имота.

В момента достъпът до разрушения терен е напълно свободен, може да се стигне без проблем до високите разрушени сгради и ваните, някои от които са пълни с вода.

Имено в такава вана пада детето. По разкази на близките му то често ходело там, защото имало сметище с много дрехи, някои от които маскарадни – на разни герои от комиксите.

Детето често носело костюмите вкъщи и карало баба му да ги пере, за да може да ги облича. Близките на загиналото момче също призоваха да бъдат взети мерки за обезопасяване на имота, за да няма други трагични инциденти.

Случаят е поет от прокуратурата във Велико Търново.