Днес до обяд дъжд ще вали в западната половина от страната, като следобед валежите ще се преместят на юг, а и в централната част.

Ще духа до умерен югоизточен вятър, затова и температурите в страната ще останат пролетни, съобщават синоптиците от НИМХ.

Минималните температури сутринта ще са между 3 и 8 градуса, а максималните ще са от 15 градуса по Черноморието, до 20 в Южна България.

В планините ще е облачно и дъждовно, над 1800 метра валежите ще бъдат от сняг. Ще духа до умерен южен вятър, който след обяд по най-високите части ще се ориентира от югозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В сряда – отново предстои затопляне. В четвъртък и на Разпети петък, температурите твърдо в равнинната част на България ще бъдат над 20 градуса, на някои места ще достигнат 25 градуса.