Типично пролетно време ни очаква в следващите почивни дни - слънчеви сутрини и превалявания в следобедните часове и привечер.

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България. На много места ще има валежи, след обяд в южните райони с гръмотевици. През нощта значителни валежи се очакват, главно в северната половина от страната, а през деня - в планинските райони.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. През нощта срещу неделя валежите ще продължат.

В планините ще бъде предимно облачно, временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Рило-Родопската област. На много места ще има валежи от дъжд, над 1800 м - от сняг. В отделни райони валежите ще са значителни, придружени с гръмотевици. В ниските части ще духа до умерен североизточен, а по билата силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, над 2000 м - около 1 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 15-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-13. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Постепенно валежите ще намаляват и от понеделник, вторник ще са на по-малко места, главно в планинските райони и на изток, сочат прогнозите на синоптиците от НИМХ.

По-ниско атмосферно налягане над Централното Средиземноморие, Балканите и Украйна води до типичните характеристики на времето в този период на годината.

Температурите също ще се движат в нормални пролетни граници - между 15 и 20 градуса. Жеги не се очакват.

В средата на следващата седмица, четвъртък и петък, минималните температури ще са доста ниски - до 1-2 градуса сутрин. Над Източна Българи и по Черноморието ще бъде и по-хладно в този период.

След сряда и четвъртък, когато от североизток ще нахлуе по-студен въздух и особено в Източна България и по Черноморието, ще има и превалявания.

Времето ще се стабилизира, атмосферното налягане ще се повиши и за почивните дни в края на следващата седмица, се очаква да бъде слънчево и по-топло.

Времето ще запази този си характер поне до 23-25 април, след което отново предстои период на по-нестабилно време, с повече валежи, прогнозират метеоролозите.