Военнослужещ от Сухопътните войски е оказал помощ на човек в беда в старозагорското село Михайлово. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Ефрейтор Господин Илиев Янков се втурнал в горяща къща, за да спаси възрастен мъж от пламъците. 

Пожарът бил предизвикан от късо съединение в следобедните часове на 9 януари. Пламъците бързо обхванали къщата, собственост на 65-годишен местен жител. По това време ефрейтор Янков от батальона за логистично осигуряване от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, бил в домашен отпуск.

Виждайки пламъците, военнослужещият се втурнал в сградата със собствен пожарогасител и изкарал две бутилки с газ пропан-бутан. След това извел и 65-годишния обитател на имота. До идването на екипа на „Пожарна безопасност“ мъжът почти бил успял да потуши пожара. Така, с риск за себе си, спасил човешки живот и имущество.

Кметът на селото е изпратил до командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов писмо, в което изказва своята благодарност за постъпката на ефрейтор Янков, съобщават още от МО.