Военнослужещи на помощ на жена, пострадала от катастрофа на магистрала "Тракия". Униформените от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, под ръководството на капитан Захарий Димитров, забелязват в участъка Стара Загора – Нова Загора преобърнат лек автомобил и лежаща пострадала жена. Те веднага спрели военния автомобил "Зетрос", с който се движели и се притекли на помощ на пострадалата. 

"Нищо значимо не сме направили - дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни", споделя редник Атанас Иванов, който е военен санитар и оказва първа помощ на пострадалата жена.

"Трябваше да реагираме адекватно и бързо, раната на коляното на пострадалата кървеше силно, катастрофиралият автомобил беше в опасна близост до нея, извън пътя в канавката, дори не се поколебахме, спряхме и действахме", обяснява още той.

Веднага щом спират, подават сигнал на спешен телефон 112, а докато чакат линейка, оказват помощ на пострадалата.

В очакване на линейка, военният санитар редник Атанас Иванов вижда, че освен охлузвания, жената има и кървяща разкъсна контузна рана на коляното, която бързо обработва и налага с превръзка.

"Медицинската чанта и наличните в нея консумативи бяха в ръцете ни, нищо значимо не сме направили – дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни…" – каза Иванов.

Участвалите в благородната постъпка военнослужещи днес бяха поздравени пред строя от командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов.