Поройният дъжд, който се изсипа над Пловдив този следобед, наводни сградата на Централна поща. Служителите едва смогваха да тичат с кофи и легени, за да спрат течовете, които не спираха по време на валежа. Това донякъде затрудни работата на служителите. Наводнението беше не само в сградата на пощата, но и около нея и за да преминат в разкопания участък, пловдивчани трябваше да използват плавници.

Бурята в Пловдив остави без интернет стотици потребители на доставчика А1. Прекъсвания на връзката имат клиенти от районите Западен, Южен и района на Капана.

Подлезът на улица "Гладстон" остава затворен. Екипи на пожарната продължават с действията по отводняване на пътното съоръжение.

Входът на детска ясла "Послушко" също бе под вода. Това възпрепятства родителите да достигнат до сградата, за да вземат децата си в края на деня. А отговорът след подаване на сигнал на телефон 112 е бил, че целият град бил под вода и не могат да помогнат.

Улица "Крайречна" буквално се сля с коритото на река Марица.

Читатели на TrafficNews.bg ни изпратиха снимки от различни части на града, където дъждът е причинил наводнения. В река се е превърнала и улица "Върховръх", която е зад пощата на Пещерско шосе.

Районът около МОЛ "Плаза" също се превърна в езеро. Дори наш читател показва какво е нивото на придошлата вода.

Митница Пловдив изведнъж се оказа във воден капан. Подобна беше ситуацията и по цялото Кукленско шосе.

На фона на цялата критична ситуация в Пловдив не липсваха и ПТП-а. Наш читател ни сигнализира за катастрофа на булевард "Христо Ботев" между Сточна и Централна гара. На място е пристигнал екип на Бърза помощ. Не е ясно каква е причината за това пътно произшествие и какво е състоянието на водача.