Не ромите, а гребците са започнали боя край „40 язовира”, твърди читател на TrafficNews.bg. Той се свърза с редакцията ни, за да разкаже другата версия за инцидентите, които са  се случили в Асеновград. TrafficNews.bg. предоставя и трибуна на другата страна. Ето и разказа на мъжа, който е от ромската махала:

„Искам да разкажа за случая от Асеновград, защото гледам, че стават нехубави картини. Нещата не са такива, каквито изглеждат. В понеделник на място беше и моята съпруга с децата , като беше свидетел на боя.  След като момичето паднало от лодката, малките ромчета са отишли да я питат дали има  нужда от помощ, а тя отказала. От другата страна на язовира били съотборниците й. Едното от тези момчета, които си показваше белезите по телевизията, отишъл при децата и без да каже нищо - ударил с греблото едно от малките циганчета, след това започнал боя. Той спрял, след като един от мъжете – българин, стрелял с пистолет във въздуха, за да успокои положението. Този мъж и един от треньорите помогнал и на жена ми и децата да се дръпнат настрани, когато свършило мелето.

В болницата отново боят бил започнат от гребците, които са се били събрали, за да бият ромите, при което пак станало меле. Хората искат правосъдие, нека има! Но не е това начинът, трябва да се гледа по-реално на нещата”.

Припомняме, че и за днес насрочен протест срещу своеволията на ромите в Асеновград. Хората изразяват недоволството си след инцидента, при който треньори и деца по гребане в града бяха нападнати и бити от роми.

Припомняме, че протестът започна вчера около 20 часа.

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив. Организаторите подчертаха, че протестните действия са мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба.

Напрежението в града ескалира, малко след като приключи мирния протест - хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговия край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. 

Очаквайте подробности за случващото се в Асеновград в TrafficNews.bg.