Близки на убития бизнесмен в София Петър Христов твърдят, че той никога не е имал врагове и въпреки разностранния си бизнес, не се движил с охрана. Христов е помагал и за лечението на пострадалaта при катастрофа Емануела Горсова.

Нямам сили да звънна на родителите на Петър. Те трябва да знаят, че не са сами. Имат други двама сина - Митко и мен. Това заяви в ефира на Нова Влади Въргала.

"Всъщност Петър е бил пречка за неща, които не бива да съществуват в тази държава", каза той. Запитан дали е бил пречка за лошите, актьорът отговори: "Да го наречем по този начин".

"Той бе коректен в бизнеса си, никога не е бил в групировка. Едно време го уважаваха всички силови групировки, защото просто бе мъж с топки", каза още Въргала. "Ако теорията за Наглите е вярна, то значи е допуснато да бъде елиминиран човек, грижещ се за националната сигурност", добави той.

"Сумата, нужна за спасяването на живота на Мануела Горсова, бе равностойна на един апартамент. Той не желаеше да се знае кой е извършил този акт. На болницата във Велико Търново е дал огромни стойности. Загубата е в национален мащаб", каза Въргала. Актьорът заключи с думите, че Петър Христов е бил толкова значим, че би дал и бъбрека си за него.

Петър Христов помагал с дарения и община Самоводене.

"Петър Христов не е показал да има притеснения за сигурността си. Той идваше в Самоводене без охрана. Само веднъж съм го виждал с шофьор тук". Това разказа Николай Милаковски, кмет на Самоводене - мястото, където е израснал бизнесменът, който в понеделник сутринта беше показно разстрелян с 8 куршума.

Петър Христов е и един от хората, помогнал на Мануела Горсова

Момичето пострада тежко при катастрофа, причинена от Максим Стависки. Оказа се, че Христов е спонсорирал лечението на момичето и е бил близък до семейството й.

Бащата на Мануела – Красимир Горсов, коментира, че той е помагал на много хора и е държал това да остане в тайна.

„За мен беше чест, че познавах такъв човек. Изключително харизматичен. Той спаси два пъти живота на Мануела. Това е шок за цялото ми семейство, защото загубихме един изключително близък човек”, заяви Горсов.