По-лека мярка отново ще поиска утре Йохан Стелингверф – известен като Валиумният изнасилвач. В края на миналата седмица магистратите от Софийския Районен съд отново го оставиха за постоянно в ареста. Близо три седмици той бе под “домашен арест“ за това, че изнасили 32-годишна майка на три деца от София.

На Коледа жената бе открита в безпомощно състояние и разказа на разследващите за това, че Стелингверф я е пребил и изнасилил жестоко. Часове след това той бе задържан и отведен в следствения арест, а районният съд му постанови най-тежката мярка – “задържане под стража“. Седем дни по-късно изненадващо той бе освободен с по-лека мярка от Софийски градски съд, като един от мотивите е, че има чисто съдебно минало. Оказа се, че Стелингверф е бил осъждан, но присъдата му е с изтекла давност и е реабилитиран. Докато течеше мярката му унгарска гражданка подаде жалба, че е изнасилена от нидерландския гражданин и той бе отново задържан.

В края на миналата седмица магистратите решиха, че той е опасен и може да се укрие и го върнаха отново в следствения арест. За Валиумният изнасилвач TafficNews първи разказа. Веднага след това прокуратурата издаде заповед нидерландецът да не напуска страната докато не приключи делото срещу него. Стана ясно, че той е известен в няколко държави за подобни престъпления. Йохан Стелингверф никога не е признавал вината си. Не го направи и пред българския съд.

Той твърди, че ще докаже невинността си и няма да се укрие, или да извърши друго престъпление. Твърди също, че е тормозен и бит в ареста на Г. м. Димитров. Защитниците му твърдят, че нидерландецът има постоянен адрес като посочиха този в столичния квартал “Зона Б-5„. TrafficNews научи, че Стелингверф се е изнесъл оттам два дни преди Коледа. Пренесъл се е на адресът на бул. Сливница, където според разследващите е изнасилил 32-годишната столичанка. Според наши източници той е изтърпявал домашният си арест на другия арест за да се избегне саморазправа от страна на близките и.

Какво ще решат този път магистратите? Очаквайте подробности.

Съдът реши: Валиумния изнасилвач отива зад решеткитеСпоред магистратите има достатъчно доказателства за изнасилванато и на втората жертва