Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов. Думите дойдоха по повод надигналото се недоволство срещу Акция "Тишина", при която той инспектира редица заведения в курорта "Слънчев бряг" заради шумната музика. 

"В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират", изтъкна той, като подчерта, че дисциплиниращият ефект от акцията през почивните дни е налице.

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. Той изтъкна, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид: "Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж". 

"Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Българинът иска да се спазва закона, но самият той да не го спазва. Това е в манталитетът на българина", коментира той пред Нова телевизия. 

Едва ли премиерът ще помогне на протестиращите в курорта. Няма как нито Борисов да спре Симеонов, нито Симеонов да спре Борисов, когато си вършат работата, спазвайки законите. Симеонов нито дърпа шалтери, нито е виждал диджея, който разправя, че съм го тероризирал”, добави той по повод вчерашния протест на служители в Слънчев бряг.

Този бар „Оксижен” на Божо Кравата... 3 пъти им прибирахме уредбите, снощи пак трябваше да им ги приберем, и те продължават да работят и да тероризират хората”, заяви вицепремиерът. „Във всеки един град има един самозван собственик, който не спазва закона. 4 заведения на Южния плаж на Слънчев бряг тероризират целия залив. Те са от групата на недосегаемите и смятат, че всичко им е позволено”, каза още Симеонов. „Следващия сезон нещата ще са коренно различни”, обеща Валери Симеонов.