Районната прокуратура в Разград предаде на съд украинец, управлявал товарен автомобил с ремарке с 3,12 промила алкохол, съобщиха от държавното обвинение.

Срещу 40-годишния Андрей Т. е образувано бързо производство.

На 27 март на пътя Русе – Варна в землището на община Разград подсъдимият шофирал товарния автомобил „ДАФ“ с ремарке, като криволичел по пътя. Полицейските служители, които пътували в същата посока, забелязали това. От време на време камионът с украинска регистрация навлизал в лентата на насрещно движещите се и създавал предпоставки за катастрофа.

След извършена проверка служителите на реда поискали документите на водача. Докато слизал от камиона, украинският шофьор изпитвал сериозни затруднения и бил видимо пиян. На пода на кабината имало празна бутилка от уиски.

На място Андрей Т. бил тестван с дрегер, който отчел рекордните промили алкохол в кръвта му. Мъжът бил отведен в болница, за да му бъде взета кръвна проба, но отказал, като се съгласил с показанията на дрегера.

Издаден му бил акт за административно нарушение, а документите за управление на автомобил иззети. След първоначално взетата мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа, Районната прокуратура в Разград внесла в съда искане за постоянен арест на чужденеца, което било уважено от Разградския районен съд.