Глобиха пловдивчанин 500 лева, нарушавал обществения ред. Мъжът бил санкциониран след две посещения на органите на реда, тъй като вдигал шум посред нощ. Оказало се обаче, е той гледал телевизия с двама приятели, а купонът всъщност е на съседна улица.

Неприятната случка станала през лятото, около 3 часа през нощта в квартал Кючук Париж. Пловдивчанин имал гости в дома си. Посред нощ компанията била посетена от двама полицаи, които им направили забележка, че са шумни. Стъписан домакинът обяснил, че единствено телевизорът е бил пуснат и обещал да намали звука. Минути по-късно мъжът чул от съседната улица – „Чорлу” , докато пуши на терасата.

Час по-късно на звънеца на апартамента отново позвънили двамата униформени, но този път вместо предупреждение пловдивчанинът получил акт в размер на 500 лева. Преди това полицаите отново получили сигнал за шум от квартала, а на място видели същата компания на терасата да пушат и решили, че те са купонджиите.

Домакинът разбира се оспорил акта в съда. Пред магистратите той обяснил, че всъщност не той е вдигал шум, а хора на съседната улица. Думите му се потвърдили и от подадените множество сигнали от живущите в квартала, както и от съсед на глобения пловдивчанин.

Пред съда последният заявил, че не е чувал шум от апартамента на съседа си и цяла нощ е спал.

Гостите на пловдивчанина изцяло потвърдили версията на домакина. Те разказали, че са гледали телевизия, след първото посещение на полицаите са намалили звука, както и тона на разговора. Хората потвърдили, че от време на време се смеели на по-висок глас, но по никакъв начин не са пречили на съседите.

Така представените доказателства се оказали достатъчни за магистратите, за да отменят така наложената глоба на пловдивчанина. Липсват доказателства, че именно от неговия апартамент да е идвала силната музика.

Решението подлежи на обжалване.