Учителката по физика Теодора Божилова /42 г./, помощник директор на СОУ "Цанко Церковски" в шуменската община Никола Козлево, беше открита задушена в дома си в събота сутринта. Най-вероятно незагасена цигара е станала причина за смъртта. Жилището на преподавателката на първия етаж в жк. "Младост"4 било адски задимено, когато пожарникарите влезли вътре леглото горяло, съобщи "Труд".

На трагедията пръв се натъкнал колегата на Божилова, директорът на школото Катилиян Костадинов. Двамата имали уговорка да се чуят рано сутринта по телефона, защото предстояла олимпиада "Знам и мога" в училището. Помощник директорката отговаряла за мероприятието, но не отговорила на позвъняванията. Костадинов отишъл да почука на прозореца, защото апартаментът бил на първия етаж.

Още отвън забелязал, че зад пердетата се стеле дим. Веднага потърсил помощ на тел.112. Било фатално късно. Заварили учителката мъртва в леглото си. Обгаряния имало около възглавницата и главата й. Затова първоначалните предположения са за задушаване от цигара. Ще се търси и друга причина в ел.уред или в печката на дърва, която била близо до леглото. Експертиза ще докаже откъде завивките и дюшегът са започнали да тлеят. Предстои аутопсия от съдебен лекар.

Божилова преподава в училището от 20 г. В събота ужасяващата новина се разнесла светкавично из малкото населено място. "Учениците и колегите й са потресени. Обаждат се да питат истина ли е случилото се", каза Костадинов. Учителката живеела сама в апартамента.

Още новини четете ТУК

TNS.bg