Щастливецът от Пловдив, който спечели 2 375 357 лева от играта „6 от 49” на спортния тотализатор, вече се е обадил по телефона и се усведомил за подробностите около получаването на своите милиони. Той обаче не се е легитимирал. Пловдивчанинът е един от четиримата, които си разделят джакпота от малко над 9,5 млн. лева.

"Ирена Йорданова от Търговище е първият милионер, който заяви своята печалба в понеделник, 11 март, часове след като стана ясно, че е познала заветните шест числа от играта на Български спортен тотализатор „Тото 2 – 6 от 49“. По време на тегленето на 20-ия тираж на любимата на всички игра, Ирена спечели 2 375 357 лв. Печелившият фиш за 5,65 лева дамата е пуснала навръх рождения си ден, по настояване на своя съпруг. Двамата имат комбинация от 7 числа, с които играят вече 35 години. В този случай Ирена е взела фиш с предварително попълнени числа. По думите й, късметлията в семейството им е съпругът й, защото е негова заслугата да купи щастливия фиш", съобщиха от тотото.

Ирена е на 53 години и заедно с мъжа си управлява счетоводен бизнес. Първото нещо, което ще си купи с парите от СПОРТ ТОТО, е билет за Новогодишния концерт на Виенската филхармония. 

Междувременно стана ясно, че Ирена е празнувала своя 53-и рожден ден и събрала 15 души гости. По време на тържеството някой от присъстващите обърнал внимание, че джакпотът е паднал и ще си го поделят четирима късметлии. Тогава погледнала своя фиш и просто онемяла, като видяла комбинацията за щастливата шестица 4, 11, 18, 26, 33, 40.

"Превърнахме рождения ден в милионерско парти", разказа Йорданова, цитирана от в. Монитор. Тя и съпругът й имат счетоводна къща и работата им е свързана с парични операции, но и двамата били шокирани от новите шансове, които се откриват пред тях.

Чакат се и другите двама - от Съединение и от София. С тях тото милионерите в България стават точно 100.