От "Има такъв народ" отговориха лаконично на въпроси за бъдещите им действия след като премерът в оставка Бойко Борисов обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

"Все още няма връчен мандат, президентът трябва да го даде. Всяко нещо по реда си. Ние работим по графика, който е по закон. Когато дойде мандатът при нас. Ще направим това, което трябва да направим, в момента, в който ни дадат мандата. Какво неясно има в това, просто не говорим напред. Когато президентът, което е в неговите правомощия, прецени, че трябва да връчи мандата, тогава можете да ми задавате тези въпроси, преди това е безсмислено", коментира Тошко Йорданов в кулоарите на парламента.

Той заяви още, че не трябва да се извини на репортера на Нова тв Благой Цицелков, към когото отправи закани заради грешка в ефир.

"Това е историческа отправка към една историческа легенда. Всеки има право - и аз, и той, и вие, да говорите каквото мислите. Имам ли директна заплаха към него? Не. Аз съм историк, нямам нищо... Всеки има право да говори така, както усеща", допълни Йорданов.

В същото време от Демократична България заявиха, че са сред субектите, които биха искали третия мандат. 

Хирсто Иванов каза, че чакат ход от "Има такъв народ" и от действията им ще зависи,  доколко ще се сформират достатъчни мнозинства за излъчване на правителство.

Николай Хаджигенов заяви, че "Изправи се! Мутри вън!" са водили неформални разговори с ИТН за съставяне на правителство.