Топка, но не поставена от Община Пловдив, предупреждава шофьорите за огромна яма по бул. „Никола Вапцаров”. Пловдивчанин явно е решил да се лиши от волейболната си топка по „алтруистични” причини, опитвайки се да спаси частите на автомобил, който може да нагази в нея.  Още повече, че тя се намира непосредствено преди пешеходната пътека.

Кръпката е на 100 метра преди кметството на район „Южен” от  северната страна на булеварда.   А причината за нея е поредната ВиК авария на водопровода под пътната част.

Кметът на района Борислав Инчев заяви, че днес ще се свърже с водното дружество заради проблема. Той припомни, че по наредба, след авария по ВиК мрежата, настилката трябва да бъде възстановена до 3 дни.

„През зимата това често не се прави, тъй като температурите са по-ниски и ще повлияе на качеството на асфалта. Сега обаче температурите трайно ще са над 5 градуса и може да се оправи тази неравност. Дори поставянето на каменно-трошена настилка за изравняването на пътя ще е някакво временно решение, когато не може да се асфалтира”, обясни Инчев.  Той призна, че бул. „Никола Вапцаров” постоянно стават аварии на водопроводната мрежа, като дори има и готов проект на ВиК за подмяната. Кметът на „Южен” обаче не знае кога може да се пристъпи към реализацията на проекта. Това, което се чака от дълго време е ремонтът на булеварда в участъка  между „Македония” и „Димитър Талев”, за който има избран изпълнител.