Внезапна смърт покоси 20-годишен младеж от Лом в банята на дома му, съобщиха от МВР.

Към 4,15 часа сутринта Билян влязъл да се изкъпе и от банята се чули силни викове. Негова близка се притекла на помощ, но усетила, че от него я удря ток. Повиканите спешни медици и полицаи пристигнали бързо, но също установили при опитите да проверят състоянието му, че ги удря ток. По-късно младежът бил вдигнат и откаран в болницата в Лом, но там лекарите само констатирали смъртта му.

В банята и в целия дом бил направен щателен оглед от експерти на електрическа компания, полицаи и лекари и не бил открит нито един аварирал електрически уред, който би могъл да причини смъртта на 20-годишния мъж. Миналата нощ обаче той и близките му имали проблеми - запалил им се коминът. Идвали пожарникари, викнали и майстор и уж аварията била отстранена.

Родителите на момчето са разведени. Баща му живее на семейни начала с 30-годишна жена. Именно тя била вкъщи във фаталната нощ и повикала спешна помощ. През това време бащата бил на път с тежкотоварен камион в Австрия.

Билян е завършил ломската гимназия “Найден Геров” с отличие и е студент в Техническия университет в Габрово, специалност “Информатик”. Върнал се в петък в къщата на баща си. Той е единствено дете.

Шефът на ломската болница “Св. Николай Чудотворец” д-р Георги Славков обясни, че и при пристигането на екипа вече е било късно.

Според съседите токов удар от инсталацията е причина за трагедията. Младежът се допрял до душа и бил поразен фатално.

“Не мога да говоря, нямам думи да изразя скръбта си, не мога да повярвам, че това се е случило, така нелепо да загине моят обичан син. Това е голяма мъка”, ридае майката Рая.

Тялото на студента е откарано за аутопсия в болница в Монтана. Започнало е разследване, предстоят още експертизи, казаха от полицията.