История за пример. Тийнейджърка от Ямбол намери и върна портфейл с голяма сума пари. 14-годишното момиче издирило собственика и му предало загубеното портмоне.

Портфейлът с близо 2 000 и множество документи Зорница открила до хипермаркет в Ямбол. За миг не се поколебала какво да направи с изгубената вещ, съобщи Нова тв.

„Не съм такъв човек, аз винаги гледам да помогна и не съм се замислила да вземам пари от него“, сподели Зорница Борисова.

Чрез телефонен номер, записан в портфейла, издирила собственика му. Мъжът е международен шофьор и не живее в Ямбол. До обаждането смятал документите и парите за безвъзвратно изгубени.

„Просто имах късмет, че го намериха добри и честни хора като това момиче. Много съм благодарен за постъпката й. Радко се срещат такива деца като нея“, каза собственикът на портфейла Даниел Георгиев.

Собственикът на портфейла поискал да се отблагодари на момичето. Зорница и родителите й категорично отказали.

„Щеше да му отнеме много време и много ангажименти да си оправи документите. Това не е с цел да получим някаква награда“, заяви майката на Зорница – Павлина Щилиянова.

Даниел  обаче намерил начин достойната постъпка да стане достояние. Чрез дарение в училището на осмокласничката й бе връчена сума пари й благодарствена грамота.

За съучениците си в езиковата гимназия в Ямбол Зорница е героят на деня. Тя самата не смята така и казва, че е смутена от вниманието към нея.

„Просто добро дело. Не съм направила нищо кой знае какво”, допълва Зорница.

„Ние преди всичко се стараем да ги научим да са честни, толерантни, да се обичат и уважават помежду си”, заяви класният ръководител на Зорница Диана Иванова.