Непълнолетен от Враца бил спипан от полицията да върти търговия в интернет с негодни части за компютри и мобилни телефони. Измамата била разплетена след като столичанин закупил за 200 лв. повредена платка за телефон чрез обява в специализиран сайт, пише 24chasa.bg.

Измаменият мъж се амбицирал и открил чрез куриерска фирма подателя, който посочил точното си местожилство и телефон за контакти. Човекът, който живеел на адреса обаче нямал представа за измамата и заявил, че никога не се занимавал с интернет търговия и не е пращал нищо чрез куриерска фирма.

След проведеното полицейско разследване се разбрало, че подател на пратката е непълнолетен от Враца. Ченгетата го спипали при опит да си получи сумата от пратката в офис на куриерската фирма.

Установено било още, че тийнейджърът използвал личната карта на млад врачанин, която била открадната през 2014 г. и обявена за невалидна. Картата и разписката за изпратена пратка от куриерската фирма са върнати с протокол за доброволно предаване. След разпит в полицията непълнолетния измамник бил освободен, но криминалистите продължават да разследват другите му далавери.

Още новини ТУК

TNS.bg