7-годишната Емел има нужда от всички нас, за да се събуди и да бъде детето, което е било преди. В края на 2018 година, борбеното момиченце е диагностицирано с остра лимфобластна левкемия б-клетъчна, без засягане на централна нервна система. 

Следват множество химиотерапии, довели до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане. 

Въпреки всичко, с много борбеност и сила Емел успява да се пребори и в момента е в ремисия! За нещастие, обаче, при последната лумбална пункция отново са настъпили куп изненадващи усложнения, довели до крайно рисково състояние с опасност за живота ѝ.

Два месеца 7-годишното дете е прекарало в интензивното отделение на УМБАЛ "Света Марина" във Варна с реална опасност за живота. Пълна аплазия, кръвоизлив в мозъка, поставяне на дренаж в главата, хидроцефалия, белодробна инфекция, сепсис и множество още реално несъвместими с живота състояния. Тя е била и интубирана! 

Зов за помощ към всички добри хора в България отправи майката на Емел:

"Искам да се обърна към всички вас с молбата да подкрепите дъщеря ми в поредната тежка битка, която ѝ предстои, защото на нас ни става все по-трудно да се справяме сами! Моето борбено момиче преодоля всичко и беше приведена отново в отделението по онкохематология на болницата. Сега Емел е в будна кома, диагнозата ѝ е хронично вегетативно състояние. За да се възстанови дъщеря ми е необходима рехабилитация и лечение, което в България не се предлага и няма необходимите институции, които да го подсигурят. Ние обаче не се отказахме и потърсихме други възможности. Свързахме се с турски специалисти, които ни дават големи надежди, че Емел отново може да бъде детето, което бе и преди! Все още очакваме конкретна оферта от тяхна страна – има леко забавяне поради извънредното положение и там, но имаме ориентировъчна сума, която ние няма как да си позволим... Мили хора, средствата за това лечение са непосилни за мен и ви моля от цялото си сърце за помощ, за да може моето детенце отново да се радва на живота и да изживее пълноценно детството си! Вярвам, че има добри хора, които ще подадат ръка на дъщеря ми и тя ще се съдуди и отново ще е здрава!" - гласи апелът на Теодора Христова, майка на Емел.

Дарение може да направите ТУК