Студен атмосферен фронт ще премине през страната днес. Ще духа умерен до силен западен вятър и с него дневните температури ще се понижат. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки.

Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°. В Пловдив градусите ще се движат от 16 до 28. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около средното за месеца.

По Черноморието ще бъде прeдимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са 26° - 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 13° - 16°.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°.