Дъждовната обстановка на територията на Пловдивска и Пазарджишка област създаде редица произшествия през изминалите часове.

Най-обилни наводнения за отчетени в Асеновград, където улиците сутринта бяха под вода. Читатели на TrafficNews съобщиха за откъсване на земна и скална маса в района на града, които са понесени от водата към основните пътни артерии. Паднали камъни има и в отсечката Асеновград - Бачково. Заради усложнената обстановка на трасето вече са регистрирани няколко катастрофи за последните няколко часа, като една от тях е с материални щети. 

 

Предупреждават се шофьорите да преминават внимателно, тъй като в някои участъци движението се осъществява в една лента. 

Жълт код за обилни валежи е в сила и днес в двете области и се очаква пътната обстановка да се влошава. 

На територията на област Пазарджик метеорологичните условия също създадоха затруднения за шофьорите. Към момента подобни случаи са регистрирани на пътя между Белово и село Голямо Белово, където на място са екипи на ОПУ-Пазарджик и фирмата отговаряща за поддържането на пътя. Отстраняват се по-големи скални късове.

Паднали камъни има и в района на пътя през дефилето Варвара-Велинград. Там също са предприети действия за почистването им. Няма инциденти с преминаващи хора, няма затворени пътни отсечки.

Водачите да шофират с повишено внимание по всички пътища имайки предвид валежите, мократа настилка, намалената видимост, наличието на паднали камъни или пръст по пътните отсечки. Ако забележат паднали камъни или прът на пътната настилка нека незабавно да подадат сигнал на телефон 112.

Заради нестихващите валежи все още продължава да има съществен риск от активизиране на малки свлачища и падане на камъни и скална маса по пътищата в планинската част на региона.