Няколко асоциации от сватбения бранш излязоха с отворено писмо до здравния министър. Те настояват за спешна отмяна на ограниченията, според които въпреки разхлабването на мерките и отварянето на дискотеките, залите за тържества остават с ограничение до 15 души.

На някои младоженци им се налага да отменят сватбата си за пореден път, а други, които планират венчавка през май стоят в невидение какво ще се случи с така важния за тях ден. 

Ако не бъдат чути исканията им, от сватбения бранш готвят протест още в първия работен ден. Засега здравното министерство не е излязло с позиция по проблема.

Припомняме, че със заповедта на здравния министър от вчера се забранява организирането на събитията от частен характер, като сватби, кръщенета и погребения за повече от 15 души. Срокът на заповедта е до 31 май.

Млад пловдивчанин, който вдига сватба на 15 май също се сблъсква с този проблем. Той и половинката му няка как да поканят плануваните 90 гости, тъй като от ресторанта, резервиран за венчавката, му позволяват събиране само до 15 души. 

Младоженци от Пловдив: Ние също сме хора и искаме да празнуваме нормалноСпоред действащата заповед, продължава да не се допуска провеждането на тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека