Всичко започва на 16 февруари, но до задънената улица на безизходицата се върви в продължение на години.

Маргарита и Слави живеят под един покрив. Събира ги общата неволя. Тя е вдовица от пет години. След неуспешен опит за работа в чужбина, жената се връща тук. Той пък тегли късата клечка - работи няколко години в медийната сфера, а после създава фирма с идеята да развива собствен бизнес. Фирмата обаче фалира.

И така Маргарита и Слави се оказват в задънена улица, а в момента не могат да си намерят работа, защото имат здравословни проблеми. И така в продължение на месеци. 16 февруари е денят, в който безсилието взима превес и тогава една жена моли за помощ.

"Добри хора, ако имате храна за изхвърляне, не я хвърляйте. С моя съпруг останахме без приходи, разболяхме се и останахме без храна"

Бележката е залепена на панелен блок в столичния квартал "Люлин". Оставени са адрес и телефон за връзка, а отдолу е написана една единствена молба: "Обадете се да ни помогнете, ако можете. Благодаря Ви!".

Снимката на сърцераздирателният зов за помощ обиколи светкавично социалните мрежи и към момента публикацията е споделяна над 1000 пъти.

Коментарите не закъсняват. Някои предлагат помощта си безвъзмездно. Хора, които се намират наблизо са склонни да отделят от времето си и да подадат ръка на някой, който се нуждае от нея. Има и такива, които подхождат със съмнение. Мнителните потребители задават правилните въпроси: Наистина ли имат нужда от помощ?

Оказва се, че монетата има и друга старана, а от нея е видно, че причината за безизходицата на Маргарита и Слави е съвсем различна.

В коментарите под публикацията се включва живеещ в съседния ход. Оказва се, че Слави е алкохолик и всички пари, които двамата имат, отиват за алкохол и цигари. Когато не могат да намерят средства, за да се сдобият с такива, молят съседите. Потребител  разказва как на вратата им жената е почукала в 6 сутринта с молба: Цигари и пиене.

Съпричастните хора, които все пак желаят да помогнат, предложиха да подарят ваучери за храна, защото по този начин парите ще могат да бъдат използвани единствено и само за това.

Потребители споделят, че са отишли до апартамента в "Люлин" и жената е изглеждала много благодарна за занесената храна. Не  искала нито пари, нито цигари. Съседите обаче твърдят друго - Маргарита и Слави имали два порока - тя с хазарта, а той с пиенето.

"В бл. 724, лоши хора няма, но тяхното търпение и доверие към Маргарита свърши. Лимитът на търпение и доброта се изчерпа, след лъжите. Затова бележката е била залепена на вход в съседен блок, а не на бл. 724. Маргарита и нейният приятел имат нужда от медицинска помощ и лечение. После работа", пише друга потребителка във Facebook.