Извънредното положение в кватрал "Столипиново" приключи - с тези думи изрази възмущението си пловдивчанин, който ни изпрати снимки от квартала. Видно от тях по улиците на етническата махала кипи живот, деца и възрастни са се събрали на големи групи. Малчуганите играят, а възрастните се веселят, предава очевидецът.

Спазването на социална дистанция остава мит. Още от сутринта местните обикалят без маски, споделя чиателят ни. Те жители се радват на слънцето и на почивните дни, без грам притеснение от вируса. 

Това не е първи по рода си сигнал нито за етническата махала, нито за останалата част от града. Преди броени часове министър Ананиев отмени заповедта за задължително носене на маски на открити пространства. В новата заповед се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.