Граничните пунктове на страната ни работят с нисък капацитет заради срив в системата, съобщи в. "Монитор"

Има облекчен режим на пропускване, като не се допускат камиони, граждани на трети страни и лица под 18 години.

Проблемът в системата е възникнал преди около час. Работи се по неговото отстраняване.

Още от сутринта обаче от "Гранична полиция" съобщиха, че трафикът на границата със Сърбия, Гърция, Турция и Румъния е интензивен. Към 6.00 ч. сутринта на българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход за леки автомобили.

На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" на изход. На българо-турската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.

На българо-румънската граница трафикът е интензивен и на ГКПП "Дунав мост-Русе" на вход за леки автомобили. На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От "Гранична полиция" напомнят, че при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат предствени: документ за пътуване - валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство - български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв). Изисква се още оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител.