Спипаха 10 дилъра за разпространение на наркотици в районите около училища в Бургас. Сред тях е един украински гражданин и едно 17 годишно момиче, съобщи МВР.

Образувани са седем бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения.

В дома на един от дилърите полицията е намерила марихуана, а в дома на украинеца са иззети метамфетами, амфетамини и марихуана.

Паралелно на това бе проведена акция на КАТ. Заловени са десет надрусани шофьори. Водачите са на възраст от 21 до 37 години, като трима от тях са на 21, 31 и 35 години. Те са карали след употреба на метамфетамин, двама - на 30 и 35 години шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама - на 23 и 37 години шофирали след употреба на канабис, един 27 годишен карал след употреба на кокаин и канабис, а един 23 годишен, управлявал след употреба на кокаин и амфетамин.

Един от шофьорите отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. отнета му е и книжката за 2 години.

На територията на Бургас - град са констатирани 674 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са десетина. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани седем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда.

Снимката е илюстративна!